Gracia!

Ting vi ikke rejser uden

At rejse med børn kræver en velpakket kuffert.

Når først de helt åbenlyse ting som tøj, tandbørste, pas, penge osv er pakket, så kan det betale sig at overveje, hvilke sager der potentielt kunne gøre turen mere behagelig for hele familien.

Når børnene er underholdt…

Vi rejser med tre børn og det stiller krav til, hvad vi medbringer, hvis turen skal være sjov for alle. Da børnene var helt små fyldte vi håndtaskerne med små overraskelser. Snacks og små legeting beregnet til at holde børnene beskæftiget på rejsen. Der er i sandhed ikke noget værre end små børn, der ikke kan sidde stille når man – omgivet af en masse fremmede mennesker – forventes at sidde stille i timevis.

Nu er vores børn halvstore og sidder uden problemer stille, så længe de er udstyret med en iPad. Faktisk er de så gode til netop dette, at vi ind imellem prøver at afvænne dem – men det er en anden snak.

For ‘flyfredens’ skyld pakker vi altid iPads i håndbaggagen når vi rejser. Det skaber ro på turen og vi når frem uden blussende røde kinder, høj puls og behov for en middagslur.

FarveblyanterEn af de ting vi elsker mest ved at rejse er muligheden for at spise nye steder. God mad er for os en ret væsentlig del af en vellykket ferie. Lange hyggelige måltider og børn går dog ikke altid hånd i hånd. Men med lidt omtanke kan man vinde en del kostbar tid og få lov at spise stille og roligt istedet for at sluge maden.

Vi har lært altid at medbringe tegnepapir og farveblyanter på vores ture. Når børnene er færdige med at spise, så finder de tegnegrejet frem og lader os spise i vores eget tempo. Fordi de er så vilde med at tegne siger vi også sjældent nej, når en af ungerne har forelsket sig i en ny tegnebog de bare ‘må eje’.

Det er faktisk ret hyggeligt, når kreativiteten breder sig ved bordet, og vi voksne får lov at nyde måltidet. Samme effekt ville vi formentlig også få, hvis de fik lov til at sidde med en iPad, men det ville være knapt så hyggeligt.

Uanset vejret!

Det er klart federe med solskin og tørvejr, når man har planlagt at trave rundt og opleve by, stemning og mennesker. Men det er dumt at lade vejret eller dårlig påklædning ødelægge dagen. Derfor er fornuftig fodtøj essentielt til en storbyferie og regntøj uundværligt når det regner.

Længere er den ikke! Sørg altid for at sko er gået til inden afgang (den fejl har vi lavet en gang og det er omtrent ligeså dumt med vabler på fødderne, når der skal traves, som det er at blive solskoldet første dag ved poolen).

Ferieminder

Kamera

De fleste smart-phones har efterhånden et ret godt kamera indbygget og derfor vil nogle nok mene, at det ikke er nødvendigt at medbringe et rigtigt kamera på ferien. Men selvom det kan virke irriterende, at skulle slæbe rundt på, så er det det klart besværet værd! Gode feriebilleder er guld værd. Vi bruger fx meget tid på at se på gamle feriebilleder med børnene og tale om de oplevelser, vi har haft sammen.

Frie hænder

Frie hænder

Det er nemmere at holde styr på ungerne, hvis man har hænderne fri og mulighed for at fast greb i de mindste, når gader skal krydses og travle passager passeres. Når vi slæber rundt på vores egne sager og de ting, som vi medbringer for at gøre dagen lidt nemmere for børnene – fx vandflasker, snacks, farveblyanter og lign. – så er det en god ide med en ordentlig rygsæk eller som minimum en taske stor nok til at rumme det hele og samtidig behagelig at bære rundt på.

Hvad pakker du altid? Og hvad kunne du ikke drømme om at tage med på ferie.

 

 

Kommentarer

Skriv den første kommentar til dette indlæg.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Mere fra Big City Book

Gracia!