Gratis glæder i Barcelona

Gracia!

Vores Gracia

En gang imellem sker det, at man forelsker sig i en by. Det er sket flere gange for os og senest har vi kastet vores kærlighed på Barcelona som vi også har skrevet om i de to sidste indlæg.

Vi har været særligt glade for den bydel der hedder Gracia.

Gracia Bella og Louis

En landsby midt i en storby

Gracia føles som en by i byen. En lille selvstændig by midt i Barcelona.

Centralt placeret men alligevel dejligt tilbagetrukket og ikke som naboen Eixample overrendt af turister. Barcelona er som Paris og London meget populær blandt turisterne. Det kan føles meget intenst og klaustrofobisk at bevæge sig gennem masserne i området omkring Ramblaen og andre af de mest turisttunge områder af byen. I Gracia tynder strømmen af turister ud og man kan bevæge sig mere frit.

Gracia Barcelona

 

Gracia dækker over et halvstort område lige over Eixample. Stor nok til at gemme på mange gode oplevelser og lille nok til at blive erobret til fods … også med børn. Hvis man har mulighed for det så medbring gerne løbehjul til børnene eller køb dem i Decathlon, hvor de sælges i ret fin kvalitet, men til væsentligt lavere pris end i Danmark. Der er nemlig i dele af Gracia meget begrænset biltrafik og børnene kan derfor trygt drøne afsted på hjul. Vi oplevede langt mindre brok fra børnene, når de havde løbehjulene med på vores lange gåture rundt i byen. Og så er løbehjul jo ikke større end at de uden problemer kan medbringes i bus, metro og taxa hvis selv de voksne synes at turen hjem bliver for lang til fods.

 

På opdagelse i sidegaderne

Centralt i Gracia er der et fint net af små hyggelige gader. Et rigtig fint sted at gå på opdagelse. Vi fandt små sjove butikker og dejlige spisesteder.

Frugtis i Gracia

Nogle af de små gader var så smalle, at der knapt nok kunne passere en bil og her fandt vi mange små lokale barer og spisesteder. Nogle af stederne helt uden siddepladser, men så kan maden jo snildt nydes på et af de mange små hyggelige torve som Gracia er så rig på.

Vi sad mange aftener på udendørs på en bænk og spiste skøn takeaway mens ungerne efter at have slugt deres portion drønede omkring og legede. Særligt på Placa Vila de Gracia, hvor legen hver gang gik ud på at drøne om kap rundt om det store tårn på torvets midte.

Gracia torv

Bella i Gracia

Teicawey

I lejligheden som vi lånte var der et rigtig fint køkken så vi kunne uden problemer lave mad hjemme. Og det benyttede vi os også af en del aftenener. Især på de dage hvor vi havde været på farten hele dagen og alle var trætte. Andre aftener kriblede det i os for at komme ud og suge stemningen til os. Det var fantatisk hyggeligt at se, hvordan de små torve fyldtes med mennesker hver aften. Spisende, snakkende voksne og legende børn.

Vi forelskede os i det lille lokale mexicanske spisested med det sjove navn Teicawey. Alle børnene var vilde med maden fra Teicaway og maden indtog vi udendørs på en bænk. Hvis ikke man er til at spise sin mad under åben himmel, har Teicawey også siddepladser indenfor.

Med maverne proppet med burritos, tacos og rigtig god guacamole trillede vi gerne op af bakken til Placa de la Virreina, hvor vi hurtigt blev stamkunder i en lille isbutik, der solgte søde hjemmelavede frugtispinde.

Teicawey salsa

Teicawey
Find vej:
Teicawey
Torrijos 50, Gracia

Legepladsen ved kirken

Barcelona imponerer ikke på udbudet af legepladser. Der er alt for langt mellem de gode og det er lidt ufedt når man er afsted med en flok raske unger. Heldigvis fandt vi en helt fin en i Gracia. Legepladsen var delt op i to områder. Et til de små og et til de lidt større børn. Forvent dog ikke noget stort og imponerende, men vores klagede ikke og var særligt vilde med at lege klatreaber.

Legepladsen ligger iøvrigt tæt på La Sagrada Familia, hvor der iøvrigt også lå en lille og alt for overrendt legeplads mellem træerne foran kirken.

Legeplads i Gracia

Find vej:
Legeplads
Passeig de San Joan nær Còrsega, Gracia

 

 

 

 

Kommentarer

Skriv den første kommentar til dette indlæg.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Mere fra Big City Book

Gratis glæder i Barcelona