Big City Book - vores rejsenotater

Vi drømmer om sommer og sol

Temperaturen i København nærmer sig frysepunktet. Ungerne fryser. Brokker sig over vanter og huer der  er i vejen for den gode leg. Vi voksne bander (lidt) over regn, rusk og stivfrosne fingre efter en cykeltur. Vi ved kalenderen siger november og vinter, men vi gad godt skrue tiden tilbage til juli/august, hvor vi tilbragte 4 skønne uger i Barcelona. 4 uger med sol og varme.

God tid til at se og føle

Vi elsker at have god tid, når vi rejser. God til at få set alt det, der skal ses og god tid til bare at være, opleve og se os omkring.

Alle byer har deres helt særegne følelse og det tager tid og ro at komme helt ind under huden på byen. Derfor sørger vi for – når det er muligt – at rejse afsted i flere sammenhængende uger. Og hvis vores respektive jobs tillod det, ville vi elske at have endnu bedre tid til at gå på opdagelse.

 

Strand, byliv og shopping

Denne sommer kunne det lade sig gøre at tilbringe 4 hele uger i Barcelona. 4 helt vidunderlige uger med tid til alles ønsker.

Sidste gang Dan og jeg besøgte Barcelona var for mange år siden. Det var før vi fik børn og vi glædede os til at vende tilbage og tage en bid mere af byen.

Børnene der jo aldrig havde besøgt Barcelona googlede sig frem til en masse billeder af steder, de gerne ville opleve.

Bella og Louis var primært optagede af strandene og så frem til saltvand i håret og udsigt til bølger og palmer. Lucca var også opsat på, at vi skulle spise masser af god mad og shoppe.

Bella Barcelona

Alle børn fik deres ønsker opfyldt til fulde og det gjorde Dan og jeg også – selvom vi mest af alt bare glædede os til sol, god mad og til at trave byen tynd.

 

Barcelona kunne det hele. Strande, by, rigt kulturliv, lækre spisesteder, smukke stemningsfulde gader, historie og rige muligheder for shopping så familiens ‘næsten teenager’ kunne få tilfredsstillet dette behov.

 

En lejlighed i Gracia

Selvom vi vidste, at vi havde god tid til at opleve byen, syntes vi stadig, at det var vigtigt at bo centralt. Daglig transporttid fra en forstad ind til byen gad vi ikke. Vi så os derfor om efter en lejlighed, der lå centralt placeret i et af byens hyggelige kvarterer. Gerne lidt tilbagetrukket fra de mest turisttunge områder, men stadig i gåafstand til det meste.

I Gracia fandt vi en smuk lejlighed, der blev vores base i de 4 uger, vi havde i byen. En kæmpe herskabslejlighed med en gang så lang (25m!) at børnene brugte den til løbehjulsbane. Hjemme er løbehjulsleg ikke tilladt i lejligheden, men den familie hvis lejlighed vi lånte foreslog selv legen… det var nemlig også sådan deres unger kom fra A til B i hjemmet.

Lang gang Gracia

Laaaannnng gang perfekt til løbehjul

Spisebord Gracia

Lucca hygger sig ved spisebordet i køkkenet i vores Barcelona lejlighed

 

Vi blev hurtigt vilde med at bo i Gracia. Området var super hyggeligt og lokalt, men samtidig kun en rask gårtur fra den travle turisttunge del af Barcelona, hvis altså dagens program bragte os til den del af byen.

Vi var lykkelige for, at vi ikke boede nær Ramblaen, hvor der var ret så forfærdeligt at opholde sig. Alt for mange mennesker. Alt for meget skrammel.

 

Ferieplaner

Selvom vi med vores 4 uger i byen havde god tid til at nå det vi ville, lavede vi som altid en plan for turen. Vi startede med en liste over de ting, som vi bare ville nå.

Så delte vi det ud på ugerne og efter aftale med ungerne, sørgede vi for minimum 2-3 stranddage per uge. Alt skal ikke planlægges ned i mindste detalje, men vi synes det er en god måde at sikre sig at dagene ikke bare pludselig forsvinder. Hvis vi holdt ferie i et sommerhus eller et andet sted, der mest er egnet til dasedage så er planlægning naturligvis overflødig. Men i en by hvor listen over spisesteder, udstillinger og seværdigheder er lang og vi nødigt ville gå glip af noget, så er det ikke tosset med en form for overblik.

Der skal dog altid være plads til ændringer.

Og det kom der…

Vi fik gæster og med dem strøg andelen af badedage kraftigt til vejrs.

De næste par indlæg vil handle om vores Barcelona.

Vi vil gerne fortælle mere om hvorfor vi blev så vilde med Gracia, om alt den skønne mad vi spiste, og om hvordan man med tre varme unger skaffer sig en hurtig dukkert midt i byen (vel at mærke uden at nærme sig stranden).

Alle indlæg vil vi naturligvis forsyne med adresser og anden relevant information så det er nemt at lade sig inspirere til oplevelser.

Følg med 🙂

 

Kommentarer

Skriv den første kommentar til dette indlæg.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Mere fra Big City Book

Big City Book - vores rejsenotater